NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
اختلاف میان اصلاح طلبان و اپوزیسیون، به دنبال تحرکات برخی اصلاح طلبان برای فاصله گذاری با فتنه سبز و بازگشت به چارچوب حاکمیت شدت گرفته است.

روزنامه کیهان امروز دوشنبه  4/2/91 در ستون اخبار ویژه خود نوشت: اختلاف میان اصلاح طلبان و اپوزیسیون، به دنبال تحرکات برخی اصلاح طلبان برای فاصله گذاری با فتنه سبز و بازگشت به چارچوب حاکمیت شدت گرفته است.

در حالی که طیفی از اصلاح طلبان دو رویکرد «آشوبگری و ساختارشکنی» و «تحریم انتخابات مجلس» را شکست خورده تلقی می کنند و مایلند با کتمان ادعای تقلب به صحنه انتخابات برگردند، محافل رادیکال به ویژه عناصر فراری و اپوزیسیون خارج نشین از این فعالیت اصلاح طلبان نگران شده و آن را انتحار توصیف کردند.

مرتضی کاظمیان از اعضای گروهک ملی- مذهبی که در پاریس اقامت دارد و اخیرا مجادلات تندی میان وی و عباس عبدی درباره بن بست جنبش سبز صورت گرفت، به رادیو فرانسه گفته است: هرگونه مشارکت سیاسی و انتخاباتی توسط شخصیت های سیاسی اصلاح طلب در حالی که زندانیان جنبش سبز همچنان در بازداشت به سر می برند، انتحار سیاسی است.

وی با اشاره به اظهارات کسانی نظیر قنبری سخنگوی اقلیت مجلس که از برخی گزینه های اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری نام برده، گفت: اینها گمانه زنی است. واقعیت این است که بخش عمده ای از اصلاح طلبان با آنچه جنبش سبز گفته می شود پیوند خورده اند و تفکیک معنی داری نمی توان میان آنها قائل شد: نباید فراموش کنیم که چهره های ارشد و شاخص نیروهای اصلاح طلب یا در زندان هستند یا در حصر خانگی به سر می برند.

وی با اشاره به لغو مجوز حزب مشارکت سازمان مجاهدین (انقلاب) گفت: شخصیت های این احزاب در بازداشت به سر می برند و معلوم نیست با این وصف منظور از اصلاح طلبان چه کسانی هستند.

سایت اینترنتی کلمه وابسته به طیفی از عناصر فراری (امیرارجمند و...) از تبلیغات زودهنگام برای انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرده و می نویسد: بی شک تا آزادی زندانیان و تضمین آزادی های سیاسی، بحث شرکت در هر رقابت انتخاباتی از سوی اصلاح طلبان بی فایده است.

ارگان گروهک شورای هماهنگی سبز- گروهکی که انتخابات مجلس را تحریم کرد اما با رای دادن خاتمی غافلگیر شد- ادامه می دهد: فضای سیاسی فعلی فاقد مقدمات و ملزومات شرکت در انتخابات است. آزموده را دوباره آزمودن خطاست و کسانی که پاسخ رای من کجاست را نگرفته اند، هیزم تنور انتخابات نخواهند شد.

کلمه همچنین انتخابات در ایران را مهندسی شده توصیف کرده و با انکار تحرکات اصلاح طلبان برای بازگشت به عرصه سیاسی و انتخاباتی، ادعا کرده که اخبار منتشره شایعه است.

گفته می شود برخی عناصر خارج شده در کشور به محافل اصلاح طلب تندرو در داخل، این پیام توام با گلایه و اعتراض را منتقل کرده اند که شما با وعده ساختارشکنی، بایکوت حاکمیت و ایجاد انسجام میان اپوزیسیون و پیشبرد پروژه براندازی ما را به خارج کشور فرستادید اما حالا خودتان از آن ادعاها عقب نشینی کرده و عملا مهر ابطال به جنبش سبز می زنید.

یادآور می شود پیش از این عباس عبدی از طیف رادیکال حزب مشارکت- که در سالهای نه چندان دور حتی شعار خروج از حاکمیت را می داد- طی سلسله مقالاتی تاکید کرد جنبش سبز حرکتی رمانتیک و کور بود که در عمل ظرفیت های فعالیت اصلاح طلبان را بر باد داد و به دنبال وادار کردن کسانی چون خاتمی به خودکشی و انتحار بود.

با این وصف یکی از سؤالات مهمی که باید از سوی اصلاح طلبان و حامیان فتنه سبز پاسخ داده شود این است که آیا پا نهادن در فتنه سبز، انتحار بود یا تصمیم به فاصله گذاری با فتنه و سیاست و تحریم؟

چالش میان دو جریان داخلی و خارجی در حالی است که در داخل و در میان اصلاح طلبان نیز با اختلاف نظرهای جدی مواجه می شود. به عنوان مثال در حالی که محمدرضا خباز (عضو حزب اعتماد ملی و فراکسیون اقلیت مجلس) خاتمی را محور مناسبی برای تجدید فعالیت اصلاح طلبان می داند، مرتضی سجادیان عضو مرکزیت کارگزاران سازندگی به انتقاد شدید از خاتمی پرداخته است. خباز به باشگاه خبرنگاران گفته است: محوریت خاتمی برای جمع شدن اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری موثر است اما معنای محور بودن خاتمی این نیست که وی نامزد انتخابات شود.

اما مرتضی سجادیان مدیر مسئول روزنامه توقیف شده کارگزاران معتقد است: پرچم هدایت اصلاح طلبان برای فعالیت در انتخابات ریاست جمهوری باید به دست کسی غیر از خاتمی سپرده شود. کسانی باید محور فعالیت های اصلاح طلبان باشند که در چارچوب نظام فعالیت خود را انجام داده اند. با توجه به انتقاداتی که در این راستا به خاتمی داریم، او نمی تواند محور اصلاح طلبان باشد.

وی همچنین در گفت وگو با «مهر» درباره کمرنگ شدن فعالیت موثر اصلاح طلبان اظهار داشت: اصلاح طلبان به دلیل مصالح نظام و جلوگیری از سوء استفاده عناصر بیگانه از آنان فعالیت و حضور پررنگی در صحنه سیاست ندارند.

عضو شورای مرکزی کارگزاران افزود: اپوزیسیون خارج نشین همیشه در کمین هستند تا صحبت و اظهارنظری از سوی اصلاح طلبان صورت بگیرد که آن را پیراهن عثمان کنند و در جهت منافع و عقده های روانی خود از آن بهره گیرند بنابراین بخاطر مصالح نظام سکوت کردیم.

سجادیان گفت: این حضور باید پررنگ تر شود اما به گونه ای که موجب سوء استفاده عوامل بیگانه نشود.

وی گفت: افراد منطقی و چهره های معتدل زیادی در جریان اصلاحات وجود دارند که می توانند هدایت این جریان را برعهده بگیرند تا حضور پررنگ تری در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشیم.

در همین حال عسگراولادی دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: خاتمی سعی می کند اصلاح طلبانی که در چارچوب نظام حرکت می کنند را سازماندهی کند اما وی باید موضعش با رفقای سابق خود که تا سرحد خصومت با نظام و مردم پیش رفتند را مشخص کند.

عسگراولادی در خصوص حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم در انتخابات مجلس نهم از اصلاح طلبان عبور کردند و لایه های گوناگون اصلاح طلبان نیز نتوانستند برای ورود به انتخابات مجلس نهم یک تصمیم واحد اتخاذ نمایند.

وی افزود: بخشی از اصلاح طلبان ضد انقلاب که عمدتا خارج نشین هستند بر طبل تحریم کوبیدند و برخی هم که در داخل بودند نتوانستند نظر واحدی داشته باشند و در برزخ عدم تحریم و تحریم گیر کردند.

وی خاطرنشان کرد: اگر اصلاح طلبان یک آسیب شناسی از عملکرد گذشته خود داشته باشند و بخواهند داخل نظام حرکت کنند کسی مانع آنها نیست ولی باید از همگرایی با آمریکا و غرب دست بردارند تا در نظر مردم جایگاهی داشته باشند.


[ دوشنبه 91/2/4 ] [ 9:40 صبح ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 2549
بازدید دیروز: 11455
کل بازدیدها: 5233671